Pratite nas

Nema proizvoda u Korpi.

VINARIJA Sokolov Zamak

Degustacija vinaDegustacija vina – kako pijuckati vino

Degustacija vina – kako pijuckati vino

Čestitamo, uspeli ste. Gledali ste boje, vrteli i mirisali, pa je sada vreme da pijuckate vino. Otpijte gutljaj iz svoje čaše i ostavite da vino na trenutak odsedi u ustima.

U ovoj fazi, neki ljudi vole da mućkaju vino u ustima, kao da koriste sredstvo za ispiranje usta. Oni to rade tako da vino dodirne sve njihove delove, ali nije neophodno. Glavna ideja ovde je da se vino ostavi u ustima kako biste na trenutak razmislili.

Kakav je ukus? Da li imate neki od mirisa koji ste osetili? Da li vino isušuje usta (ako se to događa, znači da je vino snažno u taninima – prirodna jedinjenja koja se nalaze unutar ljuske grožđa, semena i stabljika)?

Zatim progutajte.

Ako degustirate sa drugima, razgovarajte o vinu. Budite sigurni u ono što i oni mislite. Mislite li da vino ima ukus i miris na jagode? Mislite li da je slatko ili suvo? Svi imaju drugačiji ukus i nema tačnih ili pogrešnih odgovora, tako da se ne plašite ako neko primeti nešto što je drugačije od vas. Samo se odmarajte, opustite se i popijte još jedno piće.

Želimo vam srećnu degustaciju, živeli!

Beška, Srbija / Osnovano 2010'

Vinarija „Sokolov zamak“ je porodična vinarija smeštena na južnim padinama Fruške gore u Beški. Naši vinogradi, površine od oko 70 hektara, u jutarnjim satima su najosunčaniji, što im daje posebnu aromu, pun ukus i tračak sunca zarobljenog u čaši. Budite deo naše porodice, dođite da zajedno slušamo vinograde kako rastu.

Postavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Vinarija Sokolov Zamak Pratite nas na Instagramu

Sva prava zadržana VINARIJA Sokolov Zamak