Pratite nas

Nema proizvoda u Korpi.

VINARIJA Sokolov Zamak

Vrste vina i grožđaMoscato – Saznajte više o Moscato

Moscato – Saznajte više o Moscato

Vinova loza Muskat postoji u preko 200 vrsta. Postoje razne teorije za poreklo imena Moscato. Jedna je, da reč muskat potiče od persijske reči muchk, što je isto što i grčko moskos ili latinsko muscus, a znači pčela ili muva. Sve muskatne sorte poseduju veoma intenzivan miris i mogu da nakupe velike količine šećera što privlači mnoge leteće insekte.

Moscato je belo vino koje je nedavno doživelo ogromnu ekspanziju na sceni. Jastog, škampi i čaša Moscato vina. Vino iz Italije, Moscato je postao neverovatno popularan kao vino koje se pije samo ili čak kao aperitiv, jer je sladak, ima malo alkohola i neverovatno lagano se pije.

Istorijski je poznat kao desertno vino, Moscato daje blagi osećaj penušanja, ukusa nektarine, breskve i narandže koji daju veoma prijatan ukus u ustima. Nastao u italijanskoj regiji Piedmont, koja je takođe poznata po poznatom vinu Barolo.

Moscato se pravi od grožđa Muskat, koje se pored pravljenja vina jede i kao stono grožđe, a može se koristiti i za pravljenje suvog grožđa. Njegova sposobnost je da se uživa u njegovom pravom voćnom obliku, zahvaljujući visokom nivou šećera u grožđu. Upravo ovaj šećer daje Moscato njegovu slatkoću i povećava popularnost.

Iako je Moscato savršen da se pije sam, on se takođe dobro slaže (baš kao i rizling), kada je uparen sa začinjenom hranom. Slatkoća vina i začinjenost jela zajedno idu neverovatno dobro. Dakle, šta čekate? Izađite i kupite bocu Moscata.

Beška, Srbija / Osnovano 2010'

Vinarija „Sokolov zamak“ je porodična vinarija smeštena na južnim padinama Fruške gore u Beški. Naši vinogradi, površine od oko 70 hektara, u jutarnjim satima su najosunčaniji, što im daje posebnu aromu, pun ukus i tračak sunca zarobljenog u čaši. Budite deo naše porodice, dođite da zajedno slušamo vinograde kako rastu.

Postavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Vinarija Sokolov Zamak Pratite nas na Instagramu

Sva prava zadržana VINARIJA Sokolov Zamak