Pratite nas

Nema proizvoda u Korpi.

VINARIJA Sokolov Zamak

Vrste vina i grožđaSaznajte više o Pinot Noar

Saznajte više o Pinot Noar

Pinot Noar je, bez sumnje, najromantičnije crveno vino na svetu. Nijedno drugo grožđe ne izaziva takvu emociju i obožavanje svojih entuzijasta. Jedan od razloga što grožđe Pinot Noar izaziva takvo obožavanje je taj što ga je zaista teško uzgajati, što rezultira time da se velika boca Pinot Noar retko nalazi, otkrivanje sjajnog Pinot Noara postaje opsesija.

Ovo obožavanje može da prouzrokuje da konzumenti Pinot Noar pomalo vređaju druge ljubitelje vina, imajući potrebu da ubede one koji piju bilo šta osim Pinot zašto je Pinot Noar najbolje vino. Neki konzumenti Pinot Noar toliko su strastveni da ne uspevaju da shvate da sve sorte vina imaju šta da ponude. Dobar Pinot Noar je jedno od najsigurnijih crvenih vina, zajedno sa Merlot-om, koga konzumira veliki broj ljudi.

Pinot Noar nastaje u burgundijskoj regiji Francuske, a nalazi se u Burgundiji gde se i dalje proizvodi najbolji Pinot Noar. Kao i mnogi drugi regioni Francuske, proizvođači Pinot Noar svoje vino od sorte grožđa Pinot Noar ne nazivaju Pinot Noar, već ga zovu crvenom burgundijom, po regionu gde su ga napravili. Vina iz Burgundije imaju ukus zrele crvene bobice, slatke crne trešnje, gljive i ono što sommelieri nazivaju šumsko dno, koji miris dobijate od sveže opalih vlažnih listova.

To bi moglo reći, iako divne, crvene Burgundije mogu biti prilično skupe. Zbog prinosa većine crvenih Burgundi, tokom proteklog veka, proizvođači širom sveta počeli su da pokušavaju da uzgajaju grožđe. Danas se sjajan i pristupačan Pinot Noar možete pronaći u Kaliforniji, Oregonu, Australiji, Čileu i Novom Zelandu. Pinoti iz ovih regiona imaju tendenciju da budu veći i bogatiji u ukusu, voćniji su ukusniji od Pinota iz Francuske.

Pinot Noar je vino koje se odlično slaže sa svim vrstama hrane i čak je dovoljno lagano u alkoholu da se sam može piti. Zato uživajte u ispijanju Pinot Noara.

Beška, Srbija / Osnovano 2010'

Vinarija „Sokolov zamak“ je porodična vinarija smeštena na južnim padinama Fruške gore u Beški. Naši vinogradi, površine od oko 70 hektara, u jutarnjim satima su najosunčaniji, što im daje posebnu aromu, pun ukus i tračak sunca zarobljenog u čaši. Budite deo naše porodice, dođite da zajedno slušamo vinograde kako rastu.

Comments ( 3 )
Postavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Vinarija Sokolov Zamak Pratite nas na Instagramu

Sva prava zadržana VINARIJA Sokolov Zamak