Pratite nas

Nema proizvoda u Korpi.

Podneblje

Podneblje

Vinogradi u vlasništvu vinarije Sokolov Zamak se nalaze na južnim padinama Fruške gore, dok se severni obodi spuštaju ka Dunavu. Jedinstveno fruškogorsko podneblje stvara idealne uslove za gajenje i razvoj internacionalnih sorti vinove loze od kojih proizvodimo vina jedinstvenog i prepoznatljivog ukusa.

Vinarija Sokolov Zamak proizvodi vina koja svoje poreklo nose u sebi, jer naše načelo je verovanje da su vina “deca podneblja”, i da njihov karakter i kvalitet potiču isključivo iz samog vinograda.

Vođeni smo idejom da vina Vinarije Sokolov Zamak treba da nose pečat svog podneblja, poštujući na taj način svoju zemlju kao i plodove koje nam vinogradi rađaju.

Tradicija našim vinogradima daje korene, a inovacije koje uvodimo svake godine daju prostor našim vinogradima da rastu. Vinogradi su nastali od kvalitetnih internacionalnih sorti: Chardonnay, Moscato bianco, Moscato giallo, Moscato rosa, Aleatico, Pinot noir, Marselan, Cabernet sauvignon, Merlot i Arinarnoa, ali naša ideja je i da posadimo autohtonu sortu Julski Muskat (Đenđeš) kako bismo uspeli da ukombinujemo najbolje od tradicionalnih i internacionalnih ukusa.

Zbog umereno kontinentalne klime, mnogo sunčanih dana i povoljnih temperatura, blage padine Fruške gore izuzetno su povoljne za vinogradarstvo, a vrednost srednje godišnje temperature je 11,2° C.

Vinarija Sokolov Zamak

Više od istine

O nama ...
Vinarija Sokolov Zamak Pratite nas na Instagramu

Sva prava zadržana VINARIJA Sokolov Zamak