Pratite nas

Nema proizvoda u Korpi.

Aleatico

Aleatico

Suvo roze vino

KATALOG Vina Sokolov Zamak 2020

Vinarija Sokolov Zamak izdala je bogato ilustrovani KATALOG za 2020. godinu. Katalog sadrži sve proizvode Vinarije sa relevantnim karakteristikama vinskih sorti. Ovom prilikom omogućili smo Vam da Katalog preuzmete i u elektronskom formatu. Uživajte i dobro nam došli!

Preuzmite PDF izdanje Kataloga

Tip vina
Suvo roze vino

Sorta
Aleatico

Vinogradi
Južne padine Fruške Gore; Nadmorska visina 130-220 m; Ekspozicija jug

Opis vina
Vino je razigrano roze do svetlo crvene boje. Delikatnog cvetnog mirisa.
Ukusom dominiraju šumska jagoda i malina.

Usklađenost sa hranom
Sve vrste deserta i služi se kao dižestiv.

Serviranje
Preporučena temperatura serviranja je od 12C do 15C.

Region
Vojvodina, Sremski rejon, Fruškogorsko vinogorje, Beška

Fruška gora

Fruška gora je mesto gde se grožđe pretače u najlepša vina jos od doba Rimljana. Prošlo je oko 1700 godina otkada je rimski car Marko Aurelije Prob zasadio prvu grančicu vinove loze na padinama ove planine, u selu Neštin. Neki istorijski zapisi svedoče o tome da su ga vojnici svrgli sa vlasti upravo zbog toga što ih je terao da kada ne ratuju krče šume i sade lozu.

Plodno panonsko zemljište, vekovno iskustvo u pravljenju vina i tajanstvene recepture, učinili su žitelje Srema najveštijim vinogradarima i vinarima.

Preuzmite PDF izdanje Kataloga

Vinarija „Sokolov zamak“ je porodična vinarija smeštena na južnim padinama Fruške gore u Beški. Naši vinogradi, površine od oko 70 hektara, u jutarnjim satima su najosunčaniji, što im daje posebnu aromu, pun ukus i tračak sunca zarobljenog u čaši. Budite deo naše porodice, dođite da slušamo vinograde kako rastu.

Vinarija Sokolov Zamak Pratite nas na Instagramu

Sva prava zadržana VINARIJA Sokolov Zamak