Pratite nas

Nema proizvoda u Korpi.

Vinograd

Vinogradi

Zaštitni znak Vinarije

Ako nemate kvalitetno grožđe, ne možete praviti kvalitetno vino.

Vinogradi u vlasništvu Vinarije Sokolov Zamak čine naš zaštitni znak, jer je svaka kap vina nastala isključivo iz plodova koje nam daruju naši vinogradi. Time kontrolišemo čitav proces proizvodnje i garantujemo da je vino koje pijete nastalo sa podneblja gde se Vinarija nalazi.

Kažu da je Vojvodina ravna, ali nama je dala Frušku goru i nadmorsku visinu od oko 220 metara, što vinogradima daje osunčanost i lakše provetravanje koje štiti vinograd od bolesti. Ovim smanjujemo broj prskanja jer nam je zdravlje potrošača na prvom mestu.

Izuzetno male količine padavina i veliki broj osunčanih sati, čine da ovo podneblje bude kvalitetno za rast vinove loze.

Lokacija vinograda je na oko 50 km od Beograda, 30 km od Novog Sada, 15 km od Inđije i 4 km od autoputa Beograd-Novi Sad. Gotovo u nedogled pružaju se redovi čokota vinove loze, oblikujući jedan od najvećih vinograda u Srbiji, površine od oko 70 hektara, sa posađenih oko 350.000 čokota.

Vinova loza / Zahvaljujući izvanrednom podneblju, sastavu zemljišta i povoljnom položaju, u vinogradima se uspešno gaje internacionalne sorte vinove loze, sa idejom da u narednom periodu posadimo autohtonu sortu Julski Muskat (Đenđeš) kako bismo uspeli da ukombinujemo najbolje od tradicionalnih i internacionalnih ukusa.

Vinarija Sokolov Zamak Pratite nas na Instagramu

Sva prava zadržana VINARIJA Sokolov Zamak